NIEUWS

 

 

Vanaf 2015 communiceren we de nieuwsberichten

via de Facebook-pagina van RaBaSta

 

 

 

16 januari 2015: Winterwandeling/nieuwjaarsborrel

Onze inmiddels traditionele en gezellige winterwandeling/Nieuwjaarsborrel komt er weer aan!
U wordt hiervoor van harte uitgenodigd op vrijdag 16 januari 2015
We willen graag met u afspreken om te verzamelen rond 19:00 uur op het pleintje bij de pomp t.o. Den Brouwer, waarna we hopelijk met een groot gezelschap om 19.15uur een leuke route gaan lopen.
Onderweg wordt u getrakteerd op een kop heerlijke soep. Wanneer we dan het tweede deel van de tocht gelopen hebben verwachten we rond 20:30 uur aan te komen op het adres van Henny & Dimph de Jong, Baarleseweg 65.Daar zijn we welkom voor onze Nieuwjaarsborrel (tot 01.00uur).
Voor een veilige wandeling is het raadzaam om zaklampen, reflecterende hesjes o.i.d. mee te nemen.
 

Voor wie alleen zin heeft om te borrelen of niet in de gelegenheid is om mee te lopen, is vanaf 20:30uur van harte welkom op het feestadres voor de borrel.

 

20 september 2014: RaBaSta familiedag

Op zaterdag 20 september vond de jaarlijkse familiedag van buurtschap Rabasta plaats. Om half drie werd er gestart met de fietstocht. De gezinnen met jonge kinderen hadden een route van 11 km tot hun beschikking. Voor de gevorderde fietser was er een route van 30 km. Onder een warm zonnetje en een zomers briesje gingen meer dan vijftig fietsers op pad. Onderweg waren er opdrachten voor de kinderen en vragen voor de volwassenen. Zo moest er worden touwgetrokken en dieren worden nagedaan. De vragen werden middels inzet van bekenden en het gebruik van internet op de mobiel beantwoord. Nu weet iedereen dat de Tilburgse Westpoint 142 meter hoog is en dat de Wouwers eigenlijk visvijvers betekend. Uiteindelijk ging de familie Paulissen en de familie van Roesel met de hoofdprijzen naar huis. 

 Zo was iedereen lekker bezig en na een drinkpauze bij Dimph of bij de familie Hermans eindigde alle fietsers hun tocht op het terras van café Welkom. Buurtgenoten die niet hadden meegefietst konden nu ook aansluiten en zo waren we met een kleine zeventig buurtgenoten op deze familiedag. Dankzij het prachtige weer konden we lekker buiten zitten en konden de kinderen optimaal gebruik maken van de speeltuin en het springkussen. De honger werd gestild door een barbecue en bijbehorend buffet. De friet voor de kinderen vond ook gretig aftrek bij de volwassenen en zo had ieder zijn buikje vol. Er werd nog druk gekletst, gespeeld, stoere verhalen verkondigd en de eerste wilde ideeën voor carnaval werden al hardop uitgesproken. Het bleef nog en tijdje onrustig op het terras maar uiteindelijk ging iedereen tevreden huiswaarts.  We mogen terugkijken op een gezellige en geslaagde familiedag.

Bekijk hier de foto's!

 

8 mei 2014: Ideeën?

 

Tijdens de Nieuwjaarsborrel heeft voorzitter Joris al aangegeven dat het bestuur open staat voor leuke, nieuwe, frisse ideeën om nieuwe jaarlijkse activiteiten invulling te geven of om een nieuwe activiteit mee op te pakken. Dus heb je een idee geef dat dan door aan het bestuur.

 

 

19 februari 2014: RaBaSta krijgt bezoek van kleuters

De groepen 1-2 van de Willibrordusschool zijn druk in de weer met het thema bouwen. Bouwen van huizen en gebouwen maar ook bouwen van carnavalswagens. Op woensdag 19 februari gingen de kleuters op bezoek bij buurtvereniging RaBaSta. Daar mochten zij een kijkje nemen in de bouwschuur. De klassen van juf Monique, juf Hanneke en juf Alies kwamen kijken hoe nu zo’n carnavalswagen wordt gebouwd. Vol bewondering en verbazing werd er gekeken naar de wagen. Een aantal van de bouwers waren aanwezig om uitleg te geven. Na een uitleg aan de hand van foto’s en tekeningen konden de kleuters de wagen of onderdelen van de wagen bewonderen. Het was leuk om te zien hoe enthousiast of verbaasd de kinderen waren. Dat je dat allemaal kunt maken van kippengaas en telefoonboeken. Dat was toch wel een verrassing. De kinderen hebben er van genoten en wie weet is dit een aanzet voor de kleuters om zelf later ook een carnavalswagen te gaan bouwen. We zullen zien. RaBaSta vond het erg leuk dat ze de kleuters mochten ontvangen en zien ze volgend jaar weer graag verschijnen.

 

 

17 januari 2014: Winterwandeling met nieuwjaarsborrel

 

Onze inmiddels traditionele en gezellige winterwandeling/nieuwjaarsborrel komt er weer aan!

U wordt hiervoor van harte uitgenodigd op vrijdag 17 januari 2014

We willen graag met u afspreken om te verzamelen rond 19:00 uur op het pleintje bij de pomp t.o. Den Brouwer, waarna we hopelijk met een groot gezelschap om 19.15uur een leuke route gaan lopen.

Onderweg wordt u getrakteerd op een kop heerlijke soep.

Wanneer we dan het tweede deel van de tocht gelopen hebben verwachten we rond 20:30 uur aan te komen op het adres van Henny & Dimph de Jong, Baarleseweg 65.

Daar zijn we welkom voor onze Nieuwjaarsborrel (tot 01.00uur).

Voor een veilige wandeling is het raadzaam om zaklampen, reflecterende hesjes o.i.d. mee te nemen.

Voor wie alleen zin heeft om te borrelen of niet in de gelegenheid is om mee te lopen, is vanaf 20:30uur van harte welkom op het feestadres voor de borrel.

 

 

RaBaSta wint net geen prijs bij Zappelin-kleurwedstrijd


Even geleden hebben alle buurtkinderen Zappelin kleurplaten in de brievenbus ontvangen.
Lu van der Weijden had op TV gezien dat we daarmee een Springkussen konden winnen.
Wanneer we niets gehoord hadden na 26 augustus, zouden we geen prijs gewonnen hebben. Vandaag hebben we een brief ontvangen van Zappelin. Helaas hebben we het springkussen niet gewonnen maar wel een pakketje met daarin voor ieder kindje die een
kleurplaat ingeleverd heeft, een pen, kleurplaat en stickers. Toch nog een beetje prijs dus.
Lu zal zorgen dat dit pakketje bij de kindjes terecht komt.

 

 

 

RaBaSta organiseert: Workshop schildjes maken

 

Buurtschap RaBaSta gaat een workshop 'schildjes maken' organiseren voor alle buurtschappen in Alphen. Dit gaan we doen op zondagmiddag 1 september in de bouwschuur van RaBaSta aan de Baarleseweg. We zullen om 13.30 uur beginnen en sluiten rond 17 uur de workshop af met een gezellige barbecue voor de deelnemers.

 

Deze aankondiging is middels een brief (hier te downloaden) tevens afgegeven aan de voor ons bekende, carnaval minnende, bewoners van de buurtschappen. Per buurtschap zijn de volgende personen benadert:

 

Wouwers;          Louis Wouters en Toon van Puijenbroek

Hoveburgers;     Marian Peters, Karin v.d. Akkerveeken

Ligtelaaiers;       Jos Huijben  

Ligt;                    Eddie Timmermans , Dirk-Jan Huijben

Stanzerij;            Jan van Gorp, Arie Severeijns

Schello;              Kees Vromans, Ronald van Eijck

GOS;                   Wout vd Vloet, Joep Wouters

Zuiers;                Marcel Oomen, Harrie Backx

Siberie;               Frank en Jan Meeuwsen  

Druishuizers;      Cees Hijben, Frans Keustermans

Terhonksa;         Piet de Swart, Peter Oomen

Chamoza;           Erwin Verhoeven

het Zand ;           Piet van Puijenbroek , Hans Dircken

Goeie Heuvel;    Ruben Backx , Stef Jansen

Molenwijk;         Guido de Leeuw,   Jan Van Elderen

Bosjannen;         Jan Oomen

Renes;                Richard Jochems, Esther Buijckx

Bossestein;        Evert Huijben , Joos Vromans

Landerijen;         Jan Koks

 

Opgeven kan tot 1 augustus. We hopen op een grote deelname!

 

Ps. indien er inmiddels andere contactpersonen bekend zijn horen we het graag via info@rabasta.nl

 

 

 

Verslag kindermiddag 15 juni 2013 

Dit jaar was de winter koud en guur. Zo ook toen we de paaseieren wilden gaan zoeken. Het was zo guur dat de paashaas had besloten de eieren dit jaar niet te verstoppen. Rabasta zou Rabasta niet zijn als we dan niet iets anders zouden organiseren. Dat hebben we dan ook gedaan. Geen sneeuw en eieren maar zon een ijsjes waren de ingrediënten voor een leuke kindermiddag. Zaterdag 15 juni was het zover. ’s Ochtends dreigde de regen nog even roet in het eten te gooien maar om 12 uur kwam de zon door de wolken en zou ons niet meer verlaten.

Met 16 kinderen en met papa’s en mama’s trokken we naar de speeltuin op camping ’t Zand. Daar werd gespeeld dat het een lieve lust was. Ties, Milo en Quint hadden de glijbaan al snel gevonden. Joris en Femke hadden ter versterking hun neefjes meegenomen en maakten er samen een echte familiedag van. Lynn en Lu zaten te schateren op de wip. Ruben en Suus schommelden tot grote hoogte. Sem keek hoe zijn grote neef spannende capriolen uithaalde op het springkussen. Kemme, Lize en Kean zorgden samen met Joris dat het speelhuisje werd gevuld met zand en mastappels. Zo had ieder het druk. De ouders werden regelmatig van de koffie weggeroepen om te helpen bij het glijden, draaien, schommelen of wippen. Het was leuk om te zien hoe er samen werd gespeeld, samen gelachen en hoe de grote kinderen de kleine hielpen.

Met als afsluiting een lekker ijsje was de middag compleet. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag. Die zeker voor herhaling vatbaar is.   Voor de foto's klik hier

 

Jaaragenda 2013 bekend

 

Na wijs beraad door het bestuur is de jaaragenda voor 2013 weer vastgesteld. De data zijn als volgt:

Natuurlijk hopen we op een grote opkomst!

 

 

 

Rabasta, wè is er aon de haand?   >>>   DOWNLOAD HET LIED DOOR HIER TE KLIKKEN (of rechter muisklik, opslaan als)

 

De buurt die nie alleen bouwt, maar aok van un schôôn liedje houdt.

Rabasta is al wir sinds un jaor en nun dag aktief meej ut bouwe van ne karnevalswaoge. ‘Dè schept nun baand’. Jao, jao, de GEEST is UIT DE FLES en hij gaoj of wil NIMMER TRUG IN DE FLES. Deez jaor heej hil de buurt same un liedje gemaokt.

 

Meej dè liedje en jouwe kop is ut net aandersom as meej dieje geest en die fles. Geleuf ut of nie, ut is un liedje op un MELODIETJE da eemaol IN OEWE KOP NIMMER UIT OEWE KOP gaoj.

 

Ut ze schôôn zèn as hul Alfe ut liedje meej karneval meej kan zinge. Ast ammel meej zit (en da zit ut, KLIK HIER), dan kunde ut liedje luisteren op de wepsait van Rabasta, (www.rabasta.nl) en kunde oefene zoe veul as ge mar wilt. Ut liedje is vur jong en auw, ut riekt naor ut heeje mar aok naor ut verleeje.

 

Refrein:

RaBaSta, RaBaSta, we is eraon de haand

middenin ut hartje, van ons Struivenlaand

RaBaSta, RaBaSta, de meense zèn daor blij

van vurre of van aachtere mar ok die van opzij

 

Couplet 1:

Stoai ik mee men bôdschappe bij Henk Spar in de rij

nou vraogt een lief Chineesje: “Mot er nog sambal bij?”

4=6 is nou de Plus, dè is toch nie zo èèrug

vraog ut aanders mar aon Bartje van de Keutenberrug

 

Couplet 2:

Wil ik friet gaon eetu, raok ik over de zeik

krèèg ik schaopevlees, denk ik: “Waor is Koos van Eijck?’

ut schaop is van het spit af en staoi er nou hil leuk

vlak bij ut auw museum, mee veul antieke meuk

 

Couplet 3:

Rij ik in min Indje, krèèg ik spontaon de hik

want ik moet gaon tanke, daor bij Kees en Piet Sik

Heet ie Dorst? Zeej Piet, jao dan kunde wir gaon bollu

meej geluk komde net bij Ad van Koos van Jaon van Nollu

 

Doe oew best en zing meej!

 

Buurtschap RaBaSta

 

 

Caranaval 2013: Rabasta ontwaakt

Afgelopen jaar hebben we met RaBaSta laten zien waar we voor staan; een supergezellige (gele) bouwschuur, een schitterende wagen en een overvolle tent tijdens de optocht. Ook dit jaar willen we weer een carnavalswagen gaan bouwen en kijken of we de gezelligheid van vorig jaar kunnen evenaren. Hiervoor zijn we op zoek naar buurtbewoners die hun bijdrage willen leveren aan dit laagdrempelig initiatief waarvan het uitgangspunt is: alles mag, niets moet!

Omdat carnaval 2013 twee weken vroeger is dan afgelopen jaar én het voornemen is om in maximaal 8 weken iets te maken, zullen we ook iets eerder gaan beginnen. Grofweg zal de planning zijn:

·         Zaterdag 8 dec. 13.30 uur     voorbereidingen aan bouwschuur

·         Week 50                                    lassen+slijpen

·         Week 51                                    lassen+slijpen

·         Week 52                                    kerst-week

·         Week 1                                       gazen

·         Week 2                                       gazen

·         Week 3                                       gazen + plakken

·         Week 4                                       plakken

·         Week 5                                       plakken + schilderen

·         Week 6                                       schilderen

·         Week 7                                       dinsdag 12 februari 2013: optocht

 

De bouwavonden zijn op dinsdag en donderdag vanaf 19.30 uur. In de loop van januari zal hier een zaterdag/zondag bijkomen. Ook kan er woensdagmiddag met de kinderen geplakt worden en heeft de “dagploeg” weer aangegeven diverse handenspandiensten te willen verrichten. 

 

Het overgrote deel van de buurtbewoners die vorig jaar actief hebben meegebouwd aan de wagen of gelopen hebben in de optocht, hebben hun medewerking ook voor dit jaar weer toegezegd. Middels deze brief willen we ook de mensen die vorig jaar niet in de gelegenheid waren om mee te bouwen óf te lopen uitnodigen om mee te doen met RaBaSta.

Als je dit iets lijkt kun je een mail sturen naar jos @ jreijns . nl .  Je mailadres wordt dan opgenomen in de carnavalsmailing van RaBaSta zodat je van alle activiteiten op de hoogte blijft. Daarnaast nodigen we iedereen van harte uit om eens te komen kijken in de bouwschuur.

Carnavaleske groeten,   Carnavalscomité RaBaSta         


Ps. we zoeken ook weer mensen die zich bezig willen houden met de kleding rondom de wagen en mensen die de RaBaSta-activiteiten via de social media (Facebook en Twitter) willen delen. Als je dit iets lijkt, of als je andere aanvullende ideeën hebt, mag je je ook altijd melden via de mail of in de bouwschuur!           

 

 

Zaterdag 14 april bekeroverdracht Buurtschappen!

 

Iedereen die carnaval een warm hart toedraagt nodigen we van harte uit op de door Rabasta georganiseerde bekeroverdracht! De wisselbeker zal op deze avond op een ludieke wijze overgedragen worden van de Druishuizers naar Rabasta.

Dit alles vindt plaats bij Den Brouwer in Alphen. De zalen zijn open vanaf 20 uur en DJ Jarno zal deze avond voor een gezellige, goud van oud, voor ieder wat wils, muzikale omlijsting zorgen.  Oude tijden herleven!

Zie Ons Weekblad van deze en komende weken of http://www.facebook.com/buurtschaprabasta voor de allerlaatste info!

 

 

 

 

UITNODIGING: kijk de optocht van Alphen wederom in de RaBaSta-tent!

Graag nodigen wij alle buurtbewoners van RaBaSta, maar zeker ook hun familie en vrienden, uit in de RaBaSta-tent tijdens én/of na de carnavalsoptocht van Alphen. 

Net zoals vorig jaar staat de tent bij de familie Lauwers aan de Baarleseweg 32. Aan alles is weer gedacht: professionele tent, kachels, muziek, drank, toiletten enz. Alle ingrediënten voor een gezellige middag samenzijn! Daarnaast rijdt de grote praalwagen van buurtschap RaBaSta met de optocht mee. Wat is er nu mooier om deze gezamenlijk toe te juichen vanuit de tent…?

De tent gaat open om 13 uur en zal rond 19 uur sluiten. Daarna gaan we om 20 uur naar de prijsuitreiking bij Den Heuvel. 

Voor deze middag willen we zeker GEEN entree of iets dergelijks heffen. Alles is op basis van “vrijheid-blijheid”. We zullen weer wel een collectebus neerzetten waarin een vrijwillige bijdrage geleverd kan worden zodat we de kosten van de koek-en-zopie kunnen dekken. We willen hiervoor namelijk niet aan de vrijwillige buurtbijdrage komen die jaarlijks opgehaald wordt voor andere activiteiten binnen RaBaSta.

Mochten er buurtgenoten zijn die “héél véél” vrienden en bekenden over de vloer krijgen dan is dat ook GEEN belemmering om naar de RaBaSta-tent te komen.

We hebben dezelfde tent als vorig jaar gehuurd. Hier kunnen zo’n 100 personen in! Hoe meer zielen hoe meer vreugd…  Mocht je hierover nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kan hiervoor langs komen in de carnavalsschuur van RaBaSta (oude garage van Smulders) of je spreekt een andere buurtgenoot aan die er meer van weet.

Graag zien we jullie allen op dinsdag 21 februari ergens tussen 13 en 19 uur in de tent.

Alaaf!

Buurtschap RaBaSta

 

Gezocht: nieuw bestuurslid

Het bestuur van uw buurt is op zoek naar versterking !

Per 1 mei a.s. zal Martie van Bergen stoppen met haar bestuurstaken en daarom zoeken we iemand die haar werkzaamheden over wil nemen. 

Indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden.

Op de deze pagina staan hun adressen en telefoonnummers.

 

Pasen 2011

Op zaterdag 23 april mochten de kinderen van Rabasta paaseieren gaan zoeken. Was het vorig jaar niet doorgegaan vanwege de regen, vandaag was het zomers warm. Met broodjes, koffie, frisdrank en natuurlijk eieren  trokken we naar de de Chaamse bossen. Tijn, Hanna, Noortje, Werner en Rowan mochten de route uitstippelen en al een aantal eieren verstoppen.

Het warme weer had ervoor gezorgd dat de route minder makkelijk begaanbaar was. Het was nog een heel gevecht om de kinderwagens door het mulle zand te sturen maar uiteindelijk werd het einddoel bereikt.

Onder het genot van een broodje ei, kopje koffie of een pakje drinken mocht iedereen bijkomen van de tocht.

De oudste kinderen gingen Peuro’s smokkelen in het bos. Natuurlijk waren er een paar tikkers die dit wilden voorkomen. Er moest flink gekropen, geslopen en gerent worden. Uiteindelijk bleken de kinderen veel meer Peuro’s naar de bank te hebben gebracht dan de tikkers hadden kunnen afpakken.

De jongste kinderen vermaakten zich met schepjes en emmertjes in het zand.

Na nog een welverdiend drankje op deze warme dag gingen we weer terug naar huis. Onderweg moesten we nog stoppen om voor iedereen een paasverrassing te zoeken in het bos. Gelukkig waren deze nog niet gesmolten zodat iedereen een verrassing mee naar huis kon nemen.

 

23 april is het weer paaseieren zoeken met de kinderen uit de buurt

Een nieuwe lente ! Weer een mooie tijd van het jaar om met de kinderen van Rabasta en hun ouders af te spreken om eieren te gaan zoeken. Op paaszaterdag 23 april willen we naar de bossen gaan. Met koffie, limonade en broodjes. Voor de kinderen is er natuurlijk een lekkere traktatie ! Iedereen die mee wil gaan verwachten we om 13:00 uur bij de kiosk op het Binckplein. Kinderen waarvan de ouders niet meegaan worden om ongeveer 16:00 uur weer thuisgebracht. Wie zijn bolderkar wil uitlenen voor de gelegenheid mag dit op het opgavestrookje aangeven. Heel graag tot zaterdag 23 april !

Download het opgaveformulier hier

 

Wederopstanding RaBaSta in Carnavalsoptocht in Struivenland.

 

Samen de straat versierd….., samen d’n optocht gevierd….. en samen nog wat nagebierd……. .

RaBaSta, je weet wel de buurt in het centrum van Alphen, van Ad van Koos van Janus van Nolle aan de Goedentijd tot Sjef van Kees van Sjeffe aan de Baarleseweg, tot Jacques van Karel van Piette in de Stationstraat, hebben het geflikt. Vanaf zaterdag tot aswoensdag was de hele buurt versierd met prachtige ‘RaBaSta’-schilden in dezelfde kleuren als die van de ‘Struivenbakkers’. Samen met de vele vlaggen vormde dat een stemmig, kleurrijk geheel. Moet gezegd, de zon heeft ook zijn steentje bijgedragen om alles extra goed ‘uit de verf’ te laten komen. Het was een prachtig gezicht, al die schilden verlicht met zonne-energie. Zoals vorige week in ‘Ons Weekblad’ vermeld, waren we goed bij de tijd. Daar moet nog wat aan worden toegevoegd. Hoe het kwam, we weten het niet precies, maar ook ‘s nachts bleken alle schilden mooi verlicht, weliswaar nog niet met zonne-energie, maar dat ligt eigenlijk meer aan de gemeente dan aan RaBaSta!

Naast de versiering van de buurt hebben de RaBaStianen samen d’n optocht bekeken, gevierd en ………………..gebierd in een speciaal voor dit doel ingerichte residentie, een tent heel statig versierd. Vele buurtgenoten hebben, samen met hun ‘wij komen deez joar bij jullie d’n optocht kijken’-gasten van deze gelegenheid gebruik gemaakt en hebben genoten van deze bijzondere manier van naar d’n optocht kijken.

Zonder verder iemand tekort te willen doen is buurtschap RaBaSta een speciaal woord van dank verschuldigd, niet alleen aan alle kinderen uit de buurt die mee geplakt en geverfd hebben, maar ook aan de drie stuwende krachten achter deze actie, te weten -in alfabetische volgorde- Ronald Krijnen, Ad Lauwers en Jos Reijns, die een spontaan idee, ontsproten in (licht) alcoholische sferen tijdens de nieuwjaarsreceptie van onze buurt, daadwerkelijk hebben weten om te zetten in dit fantastische resultaat, dat er wezen mocht. Dat is een staal(constructie)tje van behendigheid dat niet iedereen hen zomaar nadoet! Voorts nogmaals een woord van dank aan alle sponsoren, genoemd in het artikel in ‘Ons Weekblad’ van vorige week, die dit alles financieel mogelijk hebben gemaakt.

 

Buurtschap RaBaSta. 

 

 

UITNODIGING: kijk de optocht van Alphen in de RaBaSta-tent!

Graag nodigen wij alle buurtbewoners van RaBaSta, maar zeker ook hun familie en vrienden, uit in de RaBaSta-tent tijdens én/of na de carnavalsoptocht van Alphen.

De tent staat bij de familie Lauwers aan de Baarleseweg 32. Aan alles is gedacht: professionele tent, kachels, muziek, drank, toiletten enz. Alle ingrediënten voor een gezellige middag samenzijn! De tent gaat open om 13 uur en zal rond 19 uur sluiten.

Voor deze middag willen we zeker GEEN entree of iets dergelijks heffen. Alles is op basis van “vrijheid-blijheid”. We zullen wel een collectebus neerzetten waarin een vrijwillige bijdrage geleverd kan worden zodat we de kosten van de koek-en-zopie kunnen dekken. We willen hiervoor namelijk niet aan de vrijwillige buurtbijdrage komen die jaarlijks opgehaald wordt voor andere activiteiten binnen RaBaSta.

Mochten er buurtgenoten zijn die “héél véél” vrienden en bekenden over de vloer krijgen dan is dat ook GEEN belemmering om niet naar de RaBaSta-tent te komen. We hebben een tent gehuurd waar zo’n 100 personen in kunnen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd…  Mocht je hierover nog vragen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen met  jos @ jreijns . nl of spreek een andere buurtgenoot aan die er al meer van gehoord heeft.

Graag zien we jullie allen op dinsdag 8 maart ergens tussen 13 en 19 uur in de tent.

Alaaf!

 

 

Carnaval 2011: RaBaSta leeft!

 

Tijdens de Nieuwjaarsborrel van RaBaSta (die is gehouden op 14 januari jl.) is daadwerkelijk het idee opgepakt om met de buurtvereniging tijdens carnaval iets te gaan doen.

Uiteraard was het eerste plan om mee te lopen in de optocht. Echter bleek na de eerste “serieuze” vergadering dat de tijd te kort was om hiervoor iets goeds te organiseren. Zo was er onder andere nog geen goed inzicht in het aantal kinderen en volwassenen dat daadwerkelijk mee zou willen lopen. Dit hebben we dus even uitgesteld tot volgend jaar. Denk er al vast maar eens over na of het iets voor jou is....

Om toch niet het gehele plan gelijk af te schieten en het enthousiasme er in te houden zijn we naar alternatieven gaan zoeken die tijdens carnaval de saamhorigheid binnen de buurt RaBaSta verhogen.

De optocht bestrijkt een groot deel van onze buurt. Waarom zouden we daar dan ook niets mee doen…? Het idee is nu geboren om, voor diegene die dat willen, samen de carnavalsoptocht van Alphen te gaan kijken in een tent langs de route. Deze (verwarmde) tent willen we neerzetten bij de familie Lauwers aan de Baarleseweg 32. Dit is een centraal gelegen plaats midden in de buurt RaBaSta. Vanaf 13 uur is iedereen welkom maar zeker ook na de optocht als je tijdens de optocht ergens anders gaat kijken. Vaak is het zo dat er bij buurtbewoners ook weer gasten langs komen om de optocht te bekijken. Deze gasten zijn ook van harte welkom in de “Residentietent” van RaBaSta. Naast de buurtgenoten en deze vrienden en bekenden blijft het een besloten feestje en is het zeker niet de bedoeling dat er ook nog allerlei vreemden onze tent bezoeken.

Tevens willen we de straat waarlangs de optocht loopt (Raadhuisstraat en Baarleseweg)  van een mooie aankleding voorzien. Deze aankleding willen we met jong en oud uit de buurt gaan “bouwen” de komende tijd. Iedereen die de optocht loopt of voorbij komt zal zien dat RaBaSta weer leeft en dat we er klaar voor zijn om volgende jaar echt mee te doen!

 

Om nu juist “jong en oud”  te mobiliseren is deze nieuwsbrief bedoeld. Vraag is dan ook wie er zin heeft om de aankleding mee te maken? Hiervoor gaan we wat lassen, gazen, plakken en schilderen op kleinschalige basis. Dit doen we iedere donderdagavond bij Reijns Staalconstructie en tevens zullen we op twee zondagmiddagen aan de slag gaan met plakken en schilderen. Hieraan kan heel het gezin deelnemen!  Hopelijk groeit het enthousiasme en maken vele handen licht werk!

 

Oproep carnaval 2011

 

Tijdens de familiedag werd wederom het idee geopperd iets met carnaval (dinsdag 8 maart 2011) te gaan doen. Een klein wagentje, een loopgroep of wat het dan ook mag zijn. In ieder geval wel iets waar ook de kinderen aan mee kunnen doen.

Mochten er buurtbewoners zijn die zich hier voor in willen zetten (iets in elkaar knutselen, kleding maken, of met creatieve ideeën komen) dan kun je dit kenbaar maken aan Jos Reijns via het mailadres jos @ jreijns . nl . Begin december zullen we dan kijken hoeveel animo er is en wat we kunnen gaan doen. We hopen op vele enthousiaste mensen zodat we RaBaSta als carnaval-buurtschap ook weer op de kaart kunnen zetten!

 

Alaaf!

 

 

18 september 2010:  Familiedag Rabasta

 

Zaterdag 18 september was gekozen als datum voor de jaarlijkse familiedag. Doordat nog niet iedereen zijn vakantiepost goed had doorgekeken kwamen de aanmeldingen dit jaar wat laat binnen. Maakten wij ons op maandag nog wat zorgen over tegenvallende deelnemers aantallen. Op zaterdag was van een lage opkomst geheel geen sprake meer. Met een 50-tal deelnemers mogen we spreken van een goede opkomst.

Andre de Leeuw had gezorgd voor een leuke fotozoektocht per fiets. Helaas waren we genoodzaakt om de route iets aan te passen vanwege de hevige regenval de voorgaande dagen. Dit mocht de pret niet drukken. Op zaterdag had de zon besloten weer eens te voorschijn te komen en zo hadden we lekker fietsweer. De route leidde ons door het buitengebied van Alphen. Via ’t Zand, de Boslust en ‘de Reuver’ kwamen we ook nog even in Baarle-Nassau. Vervolgens via ’t Bels lijntje terug naar Alphen. Onderweg konden er letters worden verzameld die te samen een woord of begrip vormden. Het vinden van de oplossing had nog wat voeten in aarde. Door tussenkomst van Stijn de Leijer konden bijna alle volwassenen de oplossing uiteindelijk gevonden krijgen. Hulde! Na een tweede trekking door Ronald Krijnen werd Ad Brock als winnaar uitgeroepen. De troostprijs, die groter bleek dan de hoofdprijs, ging naar Lian Lauwers.

 

De familie de Jong had hun tuin en kelder ter beschikking gesteld voor de Rabasta familiedag. De verwachte barbecue was dit jaar vervangen door een frietwagen waar een ieder zich tegoed kon doen aan lekkere friet met of zonder mayonaise, kroketjes, frikadellen en andere culinaire hoogstandjes. Dankzij het zwakke zonnetje konden we nog lekker buiten eten. De allerkleinsten aten met smaak frietjes op het trapje van het terras. De grotere kinderen maakten gebruik van het springkussen, speelden een potje voetbal of waren oppas voor de kleintjes. Het dalen van de temperatuur deed menigeen besluiten af te dalen naar de kelder waar onder het genot van een drankje of een ijsje nog gezellig werd nagepraat.

 

We mogen weer terugkijken op een gezellige en mooie gezinsdag. Voor een impressie kijk bij de foto’s.

We willen de familie de Jong heel hartelijk danken voor hun gastvrijheid. Alle deelnemers bedankt voor jullie bijdrage aan de gezelligheid en we zien iedereen graag terug bij een volgende activiteit van Rabasta (carnavalsoptocht???)

 

 

23 mei 2010: Buurtvoetbaltoernooi

 

Ook dit jaar liet Rabasta zich weer gelden tijdens het jaarlijkse buurtvoetbaltoernooi. Twee keer zelfs. Op zaterdagavond was er het 45+ toernooi. Hieraan deden 4 teams mee. Rabasta bleek over een ijzeren defensie te beschikken. Met John Mayen in de goal zag geen enkele tegenstander kans een doelpunt te maken. Naar eigen zeggen was Rabasta het best voetballende team van dit toernooi. Helaas mocht de hoofdprijs niet opgehaald worden maar een keurige tweede plaats was ons deel. De feestavond die daarop volgde werd ook goed bezocht. Gelukkig had dit geen consequenties voor de volgende dag. Op zondag was iedereen op tijd fit om ook hier Rabasta van zijn beste kant te laten zien. Er stonden maar liefst 17 spelers en speelsters op de lijst. Slechts één gastspeler hadden we ingehuurd. Alle spelers wonen in Rabasta of waren opgegroeid in Rabasta.  Hoewel het veldspel niet al te best was konden we dankzij doelpunten van Arian en uitzendkracht Vincent toch redelijk tevreden zijn na de eerste wedstrijden. Helaas kwamen de aanwezige talenten niet tot volle wasdom.  De aanwezigheid van technische staf bestaande uit vier personen bracht hier ook geen verandering in. Zij moesten met lede ogen aanzien hoe het Rabasta zich naar het einde van het toernooi worstelde. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met de achtste plaats. Er werd na het douchen voldoende veerkracht getoond om de tegenvallende prestatie snel te verwerken. In de feesttent kwam de stemming er al snel in. Zo hoort het ook. Rabasta kan terugkijken op een gezellige dag.

 

 

13 december 2009:  Met het nieuwe jaar voor de deur ook een nieuwe agenda voor 2010

 

Het bestuur van RaBaSta is al weer bij elkaar gaan zitten voor de activiteiten van 2010. Tot nu toe zijn er al twee activiteiten gepland. Allereerst op vrijdag 15 januari de Nieuwjaarsborrel en op 18 september de familiedag die zeer goed bezocht werd afgelopen jaar. Kijk snel in de agenda voor alle items. Door het jaar het komen er vast nog items bij!

 

 

19 september 2009:  Familiedag Rabasta

 

Het zonnetje had er voor gekozen om hoog aan de hemel te gaan staan op deze mooie zaterdag. Dit zorgde voor de perfecte omstandigheden voor onze familiedag. Om 15.00 uur meldden zich de eerste fietsers voor de fietstocht. De organisatie had de Kapellekestocht “geleend”. Deze voerde langs de kappelen in Alphen met een gezellige pauze bij de Martinuskapel aan de Druisdijk. Onderweg moest er nog een vragenlijst worden beantwoord en kinderen konden kijken of ze alle dieren op hun vel tegenkwamen. Sommige hadden zelfs een olifant gezien. Velen hadden alle antwoorden gevonden. Uiteindelijk ging Ronald ‘Louwke’ Krijnen met de hoofdprijs aan de haal.

De familie van Alphen had er flink de vaart in. De familie de Jong deed het wat rustiger aan en hield nog een extra stop. Sommige vaders moesten nog doorfietsen naar Baarle-Nassau omdat zoonlief een eigen route had gekozen. Zo had iedereen zijn eigen manier van finishen. Gelukkig kwam iedereen heelhuids aan bij de familie Kennes aan de Kwaalburg. Zij waren zo vriendelijk om hun tuin en schuur ter beschikking te stellen. Met meer dan tachtig buurtgenoten konden we genieten van heerlijke wokgerechten en natuurlijk een koud of warm drankje. Met het verstrijken van de tijd werden de koude dranken steeds populairder. Ondertussen werd er door de kinderen volop gebruik gemaakt van het springkussen en de trampoline.  Dankzij het mooie weer hebben we heel de avond buiten doorgebracht.  De schuur, deskundig opgeruimd door van Peter van Heumen, werd slechts bezocht voor het halen van drank en eten. Aan alle het goede komt ook bij Rabasta een eind. Kort na middernacht (voor sommige die nog een eitje zijn gaan bakken wat later) werd de familiedag afgesloten. Dankzij de familie Kennes, het mooie weer maar natuurlijk vooral door de aanwezigheid van onze geweldige buurtgenoten kunnen we terugkijken op een gezellige en geslaagde dag.

 

 

24 mei 2009: Buurtvoetbaltoernooi

 

Rabasta heeft de vijfde plaats behaald tijdens het buurtvoetbal. We hadden een leuk team met (bijna) allemaal spelers uit de eigen buurt. Om 10 uur stonden we aan de aftrap van wat een gezellige dag ging worden.

 

De eerste wedstrijd was tegen de Ligt. Een zwaarbevochten overwinning was het resultaat na 25 minuten voetballen: 1-0. Vervolgens een 0-0 tegen Chamoza. Hierbij hadden we veel geluk. Chamoza schoot twee maal op de paal en een penalty op de lat. Rond de middag stond Terhonska op het programma. Terhonska won met 1-0. De finale was toen niet echt meer in zicht. Al snel werden de eerste pilsje genuttigd en werd er nog tegen GOS en de Stanzelaaiers gespeeld. Van GOS werd met 4-0? gewonnen, Stanzelaaiers wonnen met 1-0 van ons. Uiteindelijk werden we derde in onze poule.

 

In de andere poule waren de Hoveburgers derde geworden. Zij waren dan ook de tegenstanders in de penalty-reeks om de vijfde plaats. Deze werden door ons gewonnen zodat de vijfde plaats  het resultaat was van een gezellige, spannende en warme dag voetbal. Het bleef daarna nog lang onrustig... (zie foto's)

 

 

2 mei 2009

 

Het Sint Willibrordusgilde nodigt Rabasta uit om mee te doen aan een schietfestijn op donderdag 21 mei 2009 (hemelvaartsdag).

Het schietfestijn is een activiteit in het kader van Alphen 1300. Het is een wedstrijd voor mensen vanaf 16 jaar die niet actief een schietsport beoefenen maar graag eens een keer veilig de "trekker" willen overhalen.

Het vindt plaats op het terrein van het gilde en de scouting aan de Zandstraat in Alphen. Het tijdstip is van 13:00 tot ca. 18:00 uur.

 

Je kan je met groepen van vier personen aanmelden en de kosten bedragen €  2,50 per persoon.

 

Aanmelden kan door het invullen van een strook, deze is verkrijgbaar bij Martie van Bergen, Baarleseweg 5, en kan worden ingeleverd bij Stationstraat 8. Er is ook een digitaal formulier te vinden op www.willibrordusgilde.nl

 

 

Paaszaterdag 11 april 2009

 

Aan het begin van de middag kwam het Rabasta –gezelschap bij elkaar bij de kiosk op het Binckplein.

Een prachtige dag met veel zon en een lekkere temperatuur. Dat was dus boffen in tegenstelling tot het vorig jaar. Toen moesten we het paaseieren zoeken op het laatste moment afblazen vanwege het slechte weer.

 

Speelgoed, koffie, broodjes en snoep mee in de bolderkar en op naar ´Van Hezenberg´. De route via Ulicotensebaan en Hooispoor was al uitgezet met kleurige paashaasjes en paaskuikentjes dus dat liep lekker.

 

In het bos aangekomen kon het zoeken naar eieren beginnen en die smaakten daarna heerlijk op de broodjes. Kopje koffie en limonade erbij, we hadden het goed.

 

Onze kersverse voorzitter Joris had Peuro’s  (paashaaseuro’s) meegenomen. Alle kinderen kregen aan de ene kant van het bos steeds een Peuro biljet en dat moesten ze naar de andere kant van het bos brengen bij de paashaas. Natuurlijk ging dit niet op de makkelijkste manier want de twee tikkers Joris en Jos moesten proberen om ze tegen te houden om de Peuro’s in beslag te nemen.

Veel lol gehad en hard moeten werken om alles veilig naar de overkant te brengen.

De uitslag was 123 punten tegen 15 punten in het voordeel van de kinderen.

 

Om een uur of half vier zijn we allemaal samen terug naar huis gelopen  terwijl alle kinderen nog volop chocolade eieren vonden in de bossen

 

Wie de foto's bekijkt zal zien dat het echt een hele leuke middag is geweest.

 

 

 

11 april 2009

 

De wegen die leiden door onze buurt RaBaSta worden op dit moment compleet opnieuw ingericht. Er zijn foto's voor hoe het was net voor deze flinke operatie. Wil je deze nog eens zien, klik dan hier